De 9 fases van Awakening

Nov 16, 2021
We staan tegenover elkaar. De een tegenover de ander. We vechten met elkaar. Verbaal. Energetisch. Dit is waar, nee dat is waar. De een sluit de ander uit.
 
Wat kunnen we doen? Dit is niet het paradijs wat we hier komen creëren! Dit lijkt op de hel, maar dan minder liefelijk.
 
Wat kunnen we doen? Het antwoord is voor iedereen anders. Iedereen bewandelt een ander pad en is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen keuzes. En niemand anders kan bepalen voor een ander wat goed is. Wat juist is.
 
Tegelijkertijd blijft het belangrijk voor jou als Lichtwerker om je te blijven richten op je eigen morele kompas. Je eigen ethiek. Klopt wat je om je heen ziet en wat je om je heen ervaart met waar jij voor staat? Met jouw innerlijk kompas om je te leiden, ga je dingen zien die eerst verborgen waren.
 
Heb jij de moed om te erkennen dat de wereld misschien toch anders in elkaar zit dan je altijd dacht?
 
Dat is mij nu al meerdere malen overkomen. Elke keer dacht ik het te begrijpen. En dan kwam een volgende sluier zich aandienen. En zag ik dat ik helemaal fout zat in wat ik altijd onder GOED had geclassificeerd.
 
Na de eerste shock gevoeld te hebben, was er ook opluchting. Wat een bevrijding om het niet allemaal te hoeven weten. Wat een bevrijding om het helemaal FOUT te mogen hebben. Ik ben weer als een kind dat naar hartenlust de “Waarom”-vraag mag stellen.
 
Ik ben weer op zoek en in verwondering. Weer teruggekeerd naar wat het kind in mij zo zeker wist: “ik snap helemaal niets van de wereld om mij heen.”
 
Vanuit deze staat is het mogelijk om mijn leven opnieuw in te richten. Acties te ondernemen, stappen te zetten waarvan ik voel dat ze bij mij passen. Soms is het moeilijk, vaak beangstigend en af en toe eenzaam. Ik laat een wereld achter die niet meer van mij is, waar ik niet meer in thuis hoor.
 
Om mij heen zijn vele Lichtwerkers die door hetzelfde proces gaan. Mensen waarvan ik in eerste instantie nooit gedacht had dat het Lichtwerkers zouden kunnen zijn. Omdat zij elke vorm van spiritualiteit belachelijk maakten, of in ieder geval afwezen. Mensen die nu een Hoger Plan omarmen en Het Licht terug willen brengen. Dank je wel voor deze prachtige tijd die dit mogelijk maakt.
 
Ik heb gezien dat er verschillende fases zijn waar we doorheen gaan. Ze zijn niet altijd chronologisch en vaak word je weer een keer teruggeworpen op een eerdere fase of als een katapult naar voren geschoten om vervolgens weer terug te zakken.
 
Maar uiteindelijk zullen we als we door deze fases heen zijn gegaan uitkomen in dankbaarheid voor het proces. En daarna fase 10 ontdekken: de nieuwe wereld die jij hebt helpen creëren.
 
Nieuwsgierig? Dit zijn de 9 fases van Awakening:
 
1 Shock: gebeurd dit echt? Is dit echt waar? Dit kan niet waar zijn.
 
Dit is de fase dat je gaat twijfelen aan wat je altijd verteld is. Dat je gaten gaat zien in wat je altijd voor “waar” hebt aangenomen. Klopt het wel wat je verteld wordt? Misschien zegt je gevoel iets heel anders. misschien zie je iets gebeuren wat tegen al je principes ingaat.
 
2 Awakening / ogen openen: er is meer aan de hand. Ik zie het!
 
Je ontdekt dat wat jij altijd voor waar hebt aangenomen toch anders in elkaar zit. Het kan zijn dat je ziet waar de werkelijke macht ligt, dat sommige complotten ineens niet meer zo ver van je bed zijn, of mensen in een ander licht gaat zien. De schellen vallen van je ogen.
 
3 (Re)Actie: dit klopt niet! Dit pik ik niet. / Dit kan niet, ik kruip ver weg.
 
Je eerste reactie. Dit klopt niet! Hier moet ik tegen in opstand komen. Of juist: ik kruip heel erg ver weg en doe alsof het niet bestaat. Misschien ga je de straat op, schrijf je pittige comments op social media in de hoop dat mensen hierdoor wakker worden. Of vermijd je juist social media en MSM.
 
4 Deceptie: het lukt niet om de situatie te veranderen.
 
Teleurstelling en vermoeidheid slaat toe. Is dit nu hoe het altijd zal zijn? Je kunt je verslagen voelen. De strijdbaarheid van de vorige fase slijt. De reacties van je omgeving komen hard aan.
 
5 Terug naar jezelf: wie ben ik? Wat ben ik?
 
Door de twijfel kom je weer bij jezelf terug. Klopt alles wat je gevoeld hebt wel? Wie ben jij, heb je wel gedaan wat je zou moeten doen? Waren je acties wel de juiste? Wat wil je echt? Wie ben je echt? De wereld om je heen is anders dan wat je altijd hebt geloofd. Is dan alles wat je tot nu toe geloofd hebt over je zelf wel waar? Vele overtuigingen en patronen van jezelf dienen zich aan. Wat een prachtige gelegenheid om jezelf te helen.
 
6 Rouw: Ik laat mijn wereldbeeld los en wie ik dacht te zijn.
 
Deze fase kan ook aanvoelen als shock of boosheid. De meeste mensen ervaren het als verder verdriet over het afsluiten van hoe zij dachten dat de wereld in elkaar zat. Laat de emoties toe, omarm ze en laat ze dan los.
 
7 Terug naar jezelf 2: Waar geloof ik in? Wat is waar voor mij? Wat is mijn rol in dit alles?
 
Gelouterd kijk je opnieuw naar jezelf. Wie is de nieuwe jij nu je weer een laag hebt losgelaten of een weer masker heb afgelegd? Je verticale afstemming wordt helderder en stroomt door je hele lichaam. Je krijgt een dieper besef van wat je werkelijk wilt en waar je naartoe wilt. Je omarmt je levensmissie of de rol die nu duidelijk wordt.
 
8 Zielvolle actie: vanuit mijn rol onderneem ik actie.
 
Vanuit je verticale afstemming en je ziel zet je de stappen die bij jou passen. Je maakt de keuzes die vanuit je nieuwe helderheid zo duidelijk zijn. De mogelijkheden beginnen zich te ontvouwen.
 
9 Dankbaarheid: je zou nooit meer naar de oude wereld terug willen.
 
Als je terugkijkt op het pad wat je af hebt gelegd, ben je vervuld van dankbaarheid. Waar je je nu bevind, is waarschijnlijk niet waar je gedacht had te zijn, maar zoveel beter. Er begint een nieuwe verbondenheid te ontstaan met de wereld om je heen.
 
Hoe staat het met jou? Welke fase zit jij?
 
In deze meditatie verbind je jezelf met je Heilige Warrior. Het deel van jou wat gerichte stappen neemt. Het helpt je vooral bij fase 7 en 8, maar kan in principe in elke fase ingezet worden.
Geniet ervan!
 
 
 
 
 
 
 

Start hier met de reis terug naar jezelf

En ontvang een GRATIS meditatie die je verbinding versterkt met je zielenpad.

Ook ontvang je wekelijks EXTRA inspiratie en hulp om de grootste versie van jezelf te omarmen.

Nog meer Straalende Blogs

Voel je vleugels

Jan 13, 2022

Leven in vreugde en vrijheid

Jan 06, 2022

2022: Het Jaar van de Meester

Dec 31, 2021