De verslaving aan hoger, hoger ...

De verslaving aan hoger, hoger ...

Dec 09, 2021

Ben jij ook zo ontzettend hard gegroeid de laatste 2 jaar? Het kan bijna niet anders, de groeisprongen die de wereld heeft gemaakt zijn enorm. En met de groeispurt komt ook het verlangen naar meer, meer, het volgende niveau, de nieuwste initiatie…

Met zoveel meer mensen die zich laten zien als spiritueel coach, spiritueel leraar zijn er ook zoveel meer bronnen tot onze beschikking. En velen laten zich zien met hun eigen unieke methode, met informatie die alleen aan hen is doorgegeven, net zoals in fashion lijkt het of ook in spiritualiteit de laatste trends gevolgd worden.

Soms bekruipt mij het gevoel dat we onze verslaving aan impulsen ook verlegd hebben naar onze spirituele groei. Er is weer iets nieuws, wie zegt wat, een nieuwe methode want dit zijn nieuwe tijden en dan werken de oude manieren niet meer.

Het is ook allemaal waar. We zijn in nieuwe tijden, nieuwe portalen zijn geopend, meer informatie of licht kan in onze duistere dimensie doordringen.

We willen zo graag hard groeien, met zevenmijlslaarzen de stappen op ons pad nemen. Want… oh… wat is het verlangen groot naar de nieuwe wereld waar we al zo lang van dromen.

Alleen, als we maar in de sneltreinvaart doordenderen, vallen we in een zelfde valkuil als degene waar velen van ons net uit zijn gekrabbeld. Dit was de wereld die we niet meer wilden. Waarom verleggen we die mentaliteit dan naar onze spirituele groei?

Het is goed om door te gaan, nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe frequenties te omarmen. Wat is het heerlijk om als ontdekkingsreiziger door de nieuwe materie heen te struinen. Maar vergeet de basis niet.

De basis ben jij. Keer altijd weer terug naar jezelf. In rust. En ga weer terug naar de “simpele” technieken, informatie of activaties waar je ooit mee begonnen bent. Beleef ze eens opnieuw. Welke nieuwe inzichten krijg je als je ze opnieuw bekijkt?

Een simpele roos is waar ik ooit mee begonnen ben. Een healing roos die alle energie die losgelaten mag worden opzuigt. Ondertussen heb ik kisten vol met verschillende healing tools. Maar ik ga toch vaak weer terug naar de basis. Om mij weer te verbazen over de kracht van eenvoud.

Ik krijg een dieper begrip van hoe het kan werken, wat het doet. Ik voel mij dieper verbonden met de roos. Daardoor kan het dieper doordringen in alles wat ik doe.

Het is de grote paradox. Naarmate ik meer healingtechnieken leer en initiaties ontvang, krijg ik meer inzicht in de werking van energie en het universum. Het helpt mij loslaten. Zodat ik weer dieper naar de kern kom en de nieuwe informatie niet nodig heb. Omdat de simpele roos al zoveel omvat.

Begrijp me goed, ik zeg niet dat we stil moeten staan. Blijf zoeken naar antwoorden, blijf portalen openen. Gooi alleen de oude kennis niet weg alsof die niet meer geldig is. Het heeft je gebracht waar je nu bent. En de Nieuwe Wereld zal geworteld zijn in de oude kennis, maar dan nieuw.

En dat is de paradox.

Ook terug naar de basis en aan de slag met de roos?

  • Visualiseer een roos op het hoogtepunt van de bloei.
  • Zet de intentie dat deze roos alle energie opzuigt die niet meer bij je hoort.
  • Beweeg de roos door je aura, je chakra’s, je lichaam.
  • Als de roos vol is, stuur je het met je intentie terug naar de bron om te transformeren.
  • Observeer je energie, de roos.
  • Verwonder je. Geniet.

Trouwens als je alle energetische structuren, zowel basis als gevorderd, op elkaar afstemt is het makkelijker om je basis te voelen en vanuit daar beslissingen te nemen.

Probeer het maar in deze video: (de meditatie start op 7 minuten en 11 seconden)

Start hier met de reis terug naar jezelf

En ontvang een GRATIS meditatie die je verbinding versterkt met je zielenpad.

Ook ontvang je wekelijks EXTRA inspiratie en hulp om de grootste versie van jezelf te omarmen.

Nog meer Straalende Blogs

Voel je vleugels

Jan 13, 2022

Leven in vreugde en vrijheid

Jan 06, 2022

2022: Het Jaar van de Meester

Dec 31, 2021