Een expert in ... angst

Oct 21, 2021
Mag ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Inge van Straalen en ik ben afgestudeerd in Angstologie aan de Universiteit van Gaia. Ervaringsdeskundige in alle aspecten van Angst. Wereldkampioen keihard wegrennen voor spannende of enge dingen.
 
Angst is een van de meest voorkomende emoties. Angst haalt je weg uit jezelf, uit je verticale afstemming. Neale Donald Walsh zei zelfs in een Ongewoon Gesprek met God: angst is het tegenovergestelde van Liefde.
Persoonlijk geloof ik dat afgescheidenheid het tegenovergestelde van Liefde is, maar ik begrijp heel goed wat hij bedoeld. Liefde verbindt, het schept ruimte. Angst creëert afscheiding en verkramping.
 
Geconfronteerd met angst vertonen we een Fight, Flight and Freeze reactie. De Vecht, Vlucht of Bevries reactie. Geloof me, ik heb ze allemaal geprobeerd en uiteindelijk werkte het allemaal niet. Het zijn allemaal overlevingsmechanismen. Uiteindelijk wat het beste is - hoe spannend dit ook is - is je angsten onder ogen zien.
 
Natuurlijk moet je wel onderscheid zien tussen angsten. Er is angst die ons in afscheiding en verkramping houdt en dat wat ik Heilige Angst noem. Als je op de rand van een klif staat, heeft de angst die je voelt een heilige functie, het is puur levensbehoud. Het geeft ons een signaal af dat er iets aan de hand is waarop we actie moeten ondernemen en daarna kunnen we het loslaten met grote dankbaarheid. Dat is Heilige Angst.
 
Maar de angsten waar ik het over heb, zijn die angsten die je al lang bij je draagt. Het is de echo van de oorspronkelijke angst die je niet los hebt kunnen laten. Het zijn de angsten uit vorige levens of uit het begin van ons leven hier. We hebben ze opgeslagen in ons lichaam en ons multidimensionale lichaam. We dragen ze met ons mee en kunnen er voor zorgen dat we dingen niet helemaal aangaan of fight, flight or freeze reacties gaan vertonen.
 
Gelukkig zijn er een aantal manieren om die angsten te overwinnen!
 
Wat mij heeft geholpen, wat ik geleerd heb van Pleiadisch lichtwerk is dat de angst er mag zijn. Wat mijn lerares Pleiadisch Lichtwerk altijd zei: ‘my reaction will not rule my action’. In het Nederlands vrij vertaald; ‘Mijn reactie bepaalt niet mijn actie’.
 
De angsten die ik voel, mogen er dus zijn. Ik bedank ze zelfs, en ga vervolgens toch doen waarvan ik weet en voel dat het nodig is.
 
Ik laat mijn leven niet meer leiden door angst.
 
Nogmaals; ik wil het heel duidelijk hebben dat je ook echt angsten hebt die helemaal gerechtvaardigd zijn. Dat angst ook echt een waarschuwingssignaal is en dat we dat ook moeten eren. Maar dat we ook vervolgens niet in die angsten moeten blijven hangen. Dit is dus één manier waarop ik geleerd heb om die angst te aanvaarden en mijn leven er niet meer door te laten beïnvloeden.
 
Het tweede wat je ook kunt doen - en wat wij gaan doen in de video onder dit bericht - is je angsten onder ogen zien en daar heling opbrengen. Dat kunnen angsten zijn die je heel goed kent. Specifieke angsten waar jij persoonlijk mee te maken hebt. Misschien ben jij bang voor spinnen, heb je hoogtevrees of ben je - net als ik zolang - bang voor het donker.
 
Maar je kunt de helende meditatie ook gebruiken voor die angsten waarvan je eigenlijk niet weet waar ze vandaan komen. Dan heb ik het over dat gevoel dat je overspoelt als je in een bepaalde situatie komt waardoor je jezelf ineens weer bang en angstig voelt.
 
Zoals nu bijvoorbeeld. Ik ben druk bezig een promotiecampagne voor mijn online programma Routekaart naar je Ziel op te zetten. Ik merk dat ik af en toe helemaal bevries, bijna niet durf te kijken naar advertenties waar ik feedback op moet geven. Ademhalen, mezelf verbinden met mijn verticale as en “my reaction will not rule my action”!
 
Waar je angst ook vandaan komt, als we het onder ogen willen zien, hebben we Moed nodig. De moed om te blijven staan, zonder te bevriezen. Gewoon stil staan. De keuze maken: “okee ik blijf staan, ik ga kijken en ik ga het onder ogen zien. Ik ga niet meer wegrennen. Ik ga niet vechten. Ik blijf en ik observeer’.
 
Daar is moed voor nodig. Dat heb ik niet altijd. Gelukkig is er altijd Aartsengel Michaël die kracht en moed geeft. De Goddelijke eigenschap van moed.
 
En dat kunnen wij als Lichtwerkers wel gebruiken.
 
Zeker in deze tijden heb je als Lichtwerker moed nodig om je pad te lopen. Om je niets aan te trekken van wat andere mensen daarvan vinden of de gevolgen dat het voor jou zou kunnen hebben.
 
We staan er niet alleen voor lieve Straalende Zielen. We hebben een groot team om ons heen. Liefdevolle energieën die ons bijstaan om ons te verbinden met ons grote doel, met onze Goddelijke Moed.
 
 
Geniet van de meditatie!
 
De meditatie start bij 13.06.
 
 
 
 
 
 

Start hier met de reis terug naar jezelf

En ontvang een GRATIS meditatie die je verbinding versterkt met je zielenpad.

Ook ontvang je wekelijks EXTRA inspiratie en hulp om de grootste versie van jezelf te omarmen.

Nog meer Straalende Blogs

Voel je vleugels

Jan 13, 2022

Leven in vreugde en vrijheid

Jan 06, 2022

2022: Het Jaar van de Meester

Dec 31, 2021