Kennis of Wijsheid?

Nov 11, 2021
Ik was altijd verslaafd aan kennis. Als een eekhoorntje dat zich voorbereid op de winter was ik kennis aan het verzamelen. Boek na boek werd door mij geabsorbeerd. Ik wilde weten hoe de wereld in elkaar zat.
 
En het was een prachtige tijd. Ik leerde zo veel. Ik wist zo veel. Ik had zoveel kennis. En daar kwam een bepaalde arrogantie bij kijken. Ik wist hoe het zat. Ik wist het. Je hoefde mij niets meer te vertellen.
 
Er is zoveel kennis in de wereld. Helaas is dat niet hetzelfde als wijsheid. Die arrogante ikke had nog geen enkele notie van wijsheid.
Net zoals zoveel mensen nu hier op deze wereld. Slimme mensen, die heel veel kennis bezitten. Veel meer dan ik ooit heb gehad. Maar die nog niet de stap hebben gezet naar wijsheid.
 
En er is zoveel behoefte aan wijsheid.
De eerste stap naar wijsheid is weer op ontdekkingstocht te gaan in de wereld. Weer met een kinderlijke en onbevangen blik om je heen kijken. De moed hebben om te zeggen “ik weet het niet” en alles durven los te laten wat je ooit voor waar hebt aangenomen.
Ik ben zo gelukkig geweest dat ik een spirituele lerares tegen kwam die mij leerde over het Heilige “Ik Weet Het Niet”.
 
Maar wat zijn de volgende stappen om als spiritueel wezen verder te groeien in wijsheid?
 
Ik vroeg aan de Verheven Meester Kuthumi om zijn advies:
 
“Op dit moment worden jullie allemaal uitgedaagd om weer helemaal naar binnen te gaan en je eigen wijsheid, je eigen innerlijk weten te ontdekken. De verbinding van het innerlijke weten, de innerlijke kennis met het hart is je onderscheidingsvermogen. Die 3 samen, innerlijke weten, hart en onderscheidingsvermogen vormen de basis van wijsheid.
 
Zonder die verbinding kennis vergaren, brengt alleen bevrediging op mentaal vlak en is een belangrijke reden waarom oude beschavingen als Atlantis ooit zijn gevallen. De hartverbinding en de zuiverheid ontbrak en men verviel in arrogantie.
 
Nu is het de bedoeling dat jullie met je kennis teruggaan in verbinding met het hart teruggaan en vanuit die harten energie - het Christusbewustzijn - de nieuwe teachings, de hervonden wijsheid hier neer gaan zetten hier op aarde.
 
Breng de lessen die je krijgt van spirituele leraren, lichtwezens of ’s nachts in astrale klassen, ook in het dagelijks leven in de praktijk. Oordeel de mensen en situaties niet en vooral: veroordeel niet.
Wees een observer terwijl je wijsheid vergaart. Oordeel niet over wat je ziet, maar kijk vanaf een afstand naar de wereld en vanaf die plaats stuur je liefde naar de situatie.
 
En als je liefde stuurt komt er helderheid en wijsheid. Je opent het pad naar wijsheid voor jezelf en ook voor de ander. “
 
Meer weten en voelen van Lord Kuthumi?
In deze meditatie neemt hij ons mee naar een plek vol wijsheid.
De meditatie start bij 14.20
 
 
 
 

Start hier met de reis terug naar jezelf

En ontvang een GRATIS meditatie die je verbinding versterkt met je zielenpad.

Ook ontvang je wekelijks EXTRA inspiratie en hulp om de grootste versie van jezelf te omarmen.

Nog meer Straalende Blogs

Voel je vleugels

Jan 13, 2022

Leven in vreugde en vrijheid

Jan 06, 2022

2022: Het Jaar van de Meester

Dec 31, 2021