Wat doen gedachten met je?

Oct 14, 2021
Soms raak ik verstrikt in negatieve gedachten over mezelf. Ondanks al het werk aan mezelf en het loskoppelen van allerlei systemen en patronen, sluipen er af en toe weer oude gedachten naar binnen.
 
Tja, daar sta je dan als Galactisch Priesteres, Pleiadisch Lichtwerker of met wat voor prachtige identiteit ik me op dat moment verbonden voel. Zoveel licht, liefde en zuiverheid en toch weer afgegleden in duistere gedachten.
 
Als ik eruit ben, is het makkelijk te herkennen. Ach ja, natuurlijk zijn die gedachten maar een illusie en een dwaling. Maar op dat moment voelt het allemaal zo ECHT en WAAR.
En zo zie ik maar weer…. Zo wordt de realiteit waarin ik me begeef gecreëerd door de gevangenis van mijn eigen gedachten.
 
Misschien weet je dat ik een fanatieke sporter ben. Geen hoogdravende toestanden hoor, maar wel 5 keer per week lekker in het zweet werken in de sportschool. Heerlijk! Ja, ik weet dat de meningen over dat soort activiteiten verschillen, maar het gaat erom dat het een enorme uitlaadklep voor mij is.
 
De afgelopen 2 ½ maand heb ik niet kunnen sporten. Eerst met vakantie, daarna een knieblessure gevolgd door een grote brandwond op mijn heup. Het zorgde ervoor dat ik mezelf zwaar en plomp voelde. Mijn broeken pasten niet meer. Ik keek alleen nog maar in de spiegel en zag de vetrollen dansen.
 
Ik raakte ervan overtuigd dat ik 10 kilo was aangekomen en mijn kleding paste niet meer. Gezonder eten lukte niet, minder eten lukte niet, meer bewegen was uitgesloten. Mijn gedachten web spon dichter en dichter. Mijn energie werd dichter en langzamer.
 
Totdat ik op de weegschaal ging staan.
 
Wat bleek! Ik was maar 1 kilo zwaarder dan normaal. Het leek alsof er een patroon in mijn hersenen sprong.
 
Binnen een dag was mijn opgezwollen buik verdwenen en kon ik mijn broeken weer aan. Als vanzelf lukte het gezonde eten en begon de energie weer te stromen.
 
Wat een waardevolle les! Door de manier te veranderen waarop ik mijn realiteit ervaarde, veranderde ook de fysieke ervaring van mijn realiteit. En het werkt beide kanten op! Zowel de richting die ik fijn vind als de richting die ik liever niet meer zie.
 
Het blijft belangrijk om te werken aan mijn gedachten patronen. Wat denk ik, wat creëer ik daar mee? Als ik binnen 1 dag weer in een broek pas waar ik de rits met geen mogelijkheid meer van dicht kreeg, wat is er nog meer mogelijk?
 
Ik wist het altijd wel, maar dit was een hele krachtige herinnering. Wat ben ik dankbaar!
 
Dus blijf werken aan die overtuigingen die onze gedachten in de ban hebben. Ik ga het in ieder geval weer elke dag doen! Even een paar minuten zitten en voelen welke beperkende overtuiging op dit moment speelt en die vernietigen op de volgende manier:
 
· Visualiseer een groot vel papier.
· Schrijf met een denkbeeldige pen jouw beperkende overtuiging op het papier.
· Visualiseer een stempel met rode inkt met “ONGELDIG” en stempel het over de woorden heen.
· Verscheur het en gooi verbrand het in een vuur van regenboogvlammen.
 
En als je toch bezig bent, verbind jezelf meteen met de versie van jezelf die deze overtuigingen al helemaal heeft losgelaten…
Meditatie begint bij 5.08
 
PS Het gaat hier niet om body shaming of dat ik nu wel of niet dik zou zijn; het gaat om de ervaring van de realiteit en hoeveel invloed overtuigingen en gedachten daar op hebben.
 
 
 
 

Start hier met de reis terug naar jezelf

En ontvang een GRATIS meditatie die je verbinding versterkt met je zielenpad.

Ook ontvang je wekelijks EXTRA inspiratie en hulp om de grootste versie van jezelf te omarmen.

Nog meer Straalende Blogs

Voel je vleugels

Jan 13, 2022

Leven in vreugde en vrijheid

Jan 06, 2022

2022: Het Jaar van de Meester

Dec 31, 2021